Lihakast kotletisegust kebab adžikaleemes

6
Foto: Britt Paju

Koostisosad

2 pakki  Lihakat kotletisegu 400g

20 g küüsaluku

10 g värsket koriandrit

5 g münti

10 g murulauku

50 g punast sibulat

7 g paprikapulbrit

3 g suitsupaprikapulberit

350 g gruusiapärast adžikat

350 ml vett

Valmistamine

Lõika küüslauk ja sibul väikesteks kuubikuteks. Lõika koriander, münt ja murulauk peenteks ribadeks. Sega suuremas kausis hakkliha, küüslauk, sibul, koriander, münt, murulauk ja mõlemad paprikapulbrid, kuni hakklihasegu on võimalikult ühtalne.
Kaalu umbes 150 grammised pallid ja keeruta pallid vorstikujuliseks. Küpseta kebabe eelsoojendatud ahjus 230 °C  juures umbes 15 minutit, kuni tekib ilus pruun koorik.
Seni, kuni kebabid on ahjus, sega omavahel adžika ja vesi kokku ning hauta keskmisel kuumusel.
Kui kebabid on küpsed, tõsta need pannile kastme sisse ja hauta umber 5 minutit. Aeg-ajalt võid neile lusikaga kastet peale tõsta.